İSTANBUL / PENDİK - Süleyman Cem Bıyık İlkokulu

Nis

Ekm

Okulumuz "Okulum Temiz Belgesi" aldı.

"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" kapsamında gerekli şartları sağlayan okulumuza "Okulum Temiz Belgesi" verildi.

Kas

Yıkılarak yeniden yapılan 17/09/2018 tarihinde Eğitim Öğretime başlayan okulumuzun adı Süleyman Cem Bıyık İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuzun yeni logosu aşağıdadır.

Ara

2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Süleyman Cem Bıyık İlkokulu Kız ve Erkek öğrencilerimizin kullanacağı kıyafetler belli oldu. Velilerimize uygulanan anket sonrasında velilerimiz tarafından seçilen kıyafete ait detaylar ve fotoğraflar aşağıdadır. Okul Logomuza ait fotoğraflar aşağıdadır.

Süleyman Cem Bıyık Ortaokulu öğrencileri de aynı kıyafetleri kullanacak olup sadece logo farklıdır. Ortaokul logosu da ortaokul web sayfasındadır.

Şbt

Süleyman Cem Bıyık İlkokulu 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma yarışması yapılacaktır. Yarışma tarihi 10 Mart 2020 Salı günü olup, yarışmada dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirilecektir. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Öğrencilerimizi aşağıdaki tarihlerde Sülüntepe Bilim Merkezine götüreceğiz.

1/A Sınıfı 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 11:00-12:15

2/A ve 3/A Sınıfları 28 Kasım 2019 Perşembe günü saat 09:30-10:45

4/A Sınıfı 28 Kasım Perşembe Günü saat 11:00-12:15

Anasınıfı 3 Aralık Salı günü saat 09:30-10:45

Sınıflarımız belirtilen tarih ve saatlerde Pendik Sülüntepe'deki Bilim Merkezlerine gideceklerdir.

Ekm

Süleyman Cem Bıyık İlkokulu /Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 08/11/2019 tarihinde saat 14:00'da aynı yerde tekrar yapılacaktır. Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 25/10/2019 Cuma günü saat 14:00 ´da  1. kattaki toplantı salonunda yapılmış olup, yeterli çoğunluk sağlanamamıştır. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 08/11/2019 (8 Kasım 2019) Cuma günü saat 14:00'da 1.kattaki toplantı salonunda tekrar yapılacaktır. Yapılacak olan Genel Kurul toplantısına tüm velilerimiz davetli olup, tüm velilerimize tebliğen duyurulur.

May

25/04/2019 Perşembe günü Süleyman Cem Bıyık İlkokulu Öğretmen, Öğrenci ve velilerinden oluşan 109 kişilik grup ile Ataşehirde bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Behçesi´ne gezi düzenledik. Anasınıfı,1,2,3 ve 4. sınıflardan 69 Öğrenci, 7 İdareci ve öğretmen ve 33 Velimizin katıldığı gezide öğrencilerimiz farklı türdeki bitki çeşitlerini görme ve inceleme şansı yakaladılar. Botanik Park içerisinde bulunan piknik alanında piknik yapma imkanı bulan öğrenci ve velilerimiz eğlenceli bir gün geçirdiler.

Şbt

Süleyman Cem Bıyık İlkokulu Anasınıfı,1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimizi Pendik Neşet ERTAŞ Bilim Sanat Merkezi´ne götürüyoruz. Pendik Belediyesine ait Bilim Sanat Merkezi programımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Nis

Pendik Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor, Geri Dönüşümü Destekliyor" projesi kapsamında 11/02/2019 Tarihinde Pendik Belediyesi eğitimcilerinden İbrahim USTA tarafından okulumuz öğrencilerine Geri Dönüşüm Semineri verildi. Geri dönüşümün önemi, ülkemize, doğaya ve ülke ekonomimize katkılarının anlatıldığı seminer verimli geçti. Öğrencilere izlettirilen videolarla öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verildi. Okul Müdürü Orhan BAKSİ de İbrahim USTA´ya ve Pendik Belediyesi´ne teşekkür etti. Okul bahçesine Pendik Belediyesi tarafından Geri Dönüşüm konteynerı konduğunu, okulun tüm sınıflarında ve koridorlarında da geri dönüşüm kutularının olduğunu, bu şekilde öğrencileri bilinçlendirmeye çalıştıklarını ve daha duyarlı bireyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kas

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanı Seçimi 13 Kasım Salı günü okulumuzda yapılacaktır. Adaylar propagandalarını yapıp, Okul Meclsi Başkanı seçildikleri takdirde neler yapacaklarını arkadaşlarına anlatacaklar ve 13 Kasım Salı günü seçim gerçekleştirilecektir. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.

Şbt

Göçbeyli İlkokulu ve Göçbeyli Ortaokulu yerine yapılan Süleyman Cem BIYIK İlkokulu/Ortaokulu İnşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Çatı yapımı,sıva ve diğer işlemlerin başladığı inşaatta, iç duvar örme işinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Şbt

İlgili Veliler Bilinçli Nesiller Projesi kapsamında Göçbeyli İlkokulu´nda 21 Şubat Çarşamba günü "Çocuklarda İlkyardım semineri düzenlenecektir. Okulumuzda daha önce düzenlenen seminerlere ulaşabilmek için aşağıdaki linki tıklayınız.